Anja van der Meijden (NL)

Mijn naam is Anja van der Meijden, ik ben geboren op 7 oktober 1958.

Vanaf mijn 18e levensjaar ben ik bezig met honden. In 1979 ben ik lid geworden van de VDH en ik ben dus nu al ruim 40 jaar liefhebber van de Duitse Herder en de hondensport.

Begin jaren ’80 heb ik de instructeurs cursus met succes voltooid en ben ik als eerste vrouwelijke pakwerker geslaagd. In de jaren daarna, ben ik opgeklommen tot wedstrijd pakwerker en ik sta nog steeds af en toe in het pak. Verder heb ik twee keer een pakwerk-cursus gegeven.

Ik ben 7 jaar lang instructeur geweest bij een Dobermann club en daar heb ik iemand begeleid en tot de FCI kampioenschappen gebracht. Ik ben nauw betrokken geweest bij meerdere WUSV en EUSV kampioenschappen, waarvan 4x als deelnemer en meerdere keren als instructeur of begeleider van deelnemers. Ook heb ik een rol gespeeld in de organisatie van 2 WUSV kampioenschappen en heb ik 1 keer gefungeerd als bijkeurmeester Appèl.

Mijn eigen carriere in de hondensport heeft een aantal hoogtepunten gekend, waaronder Europees Kampioen met 293 punten en een tweede plaats op het EK met tevens 293 punten. Verder ben ik zowel Nederlands als Brabants kampioen geweest. Ik heb meerdere Duitse Herders afgericht tot IPO3 en diverse honden opgebouwd tot service/politiehond.

Sinds 1993 ben ik keurmeester van de VDH en de Raad van Beheer.